Luister live

'Cybersecurity zaak voor alle ondernemers in sector'

'Cybersecurity zaak voor alle ondernemers in sector'

In een reeks columns geeft Royal FloraHolland het woord aan directie en managers. Dit keer vertelt CIO André van der Linden over online veiligheid. En hij geeft praktische tips. "Het is echt de moeite waarde om dit serieus te nemen. Want de gevolgen zijn vaak niet te overzien."

Goede sloten op de deur, een alarmsysteem met bewegingsdetectoren, dit zijn maatregelen die iedereen kent en misschien zelf gebruikt om zijn eigendommen te beschermen tegen diefstal. Ook in de digitale wereld zijn helaas criminelen actief die het gemunt hebben op onze of andermans eigendommen. Mijn oproep aan iedereen is om zich de vraag te stellen of de juiste beveiligingsmaatregelen zijn genomen om te voorkomen dat deze digitale criminelen bij u hun gang kunnen gaan. Aan het einde staan een aantal praktische tips.

Eind vorig jaar werd ik door iemand uit de sector uitgenodigd die van mij wilde weten hoe goed Royal FloraHolland is voorbereid op cyberaanvallen. Dit mede vanwege de berichtgeving in de media over grootschalige besmettingen met gijzelsoftware. De directe aanleiding voor de uitnodiging was een onderzoek dat hij zelf had laten uitvoeren voor zijn bedrijf waaruit de conclusie was getrokken dat meer maatregelen nodig waren om het hoofd te kunnen bieden aan digitale criminelen. Die maatregelen waren inmiddels genomen, goed om te zien! Zijn zorg was dat dit onderwerp te weinig aandacht krijgt binnen de Sierteelt. Ik deel die zorg, want om de sector weerbaar te laten zijn tegen digitale criminaliteit hebben we de inzet van iedereen nodig! De sector is op dit gebied zo sterk als de zwakste schakel. Uit gesprekken met kwekers en kopers weet ik dat er ook in de sierteelt slachtoffers zijn van digitale criminaliteit zoals factuurfraude, gijzelsoftware etc. Genoeg aanleiding om er echt iets aan te gaan doen.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...