Luister live

'Baanbrekend kasconcept'

'Baanbrekend kasconcept'

General manager Lotte van Rijn van Certhon was vanochtend in de studio van Paprika Horti Newsradio om te vertellen over het nieuwe kasconcept SupriSun, dan vorige week wereldkundig werd gemaakt. Als teler heb je in deze nieuwe kas de volledige controle over de hoeveelheid licht dat binnenkomt. "Een baanbrekend concept."

Het is een kasconcept waarmee je samen met de klimaatsystemen volledige controle hebt, zoals je van een indoor farm gewend bent, gaf Lotte van Rijn in de uitzending aan. “Je kunt het zien als indoor farm, maar dan zonder de hoge energiekosten ervan, omdat je de krachten van de zon benut. SupriSun is in feite het beste van daglichtloos telen en een glazen kas in één."

De SupriSun is een nieuw kasconcept met speciale schermdoeken en dimbare ledverlichting. Juist door deze twee gecombineerd in te zetten kan de hoeveelheid licht optimaal worden geregeld. De focus ligt hierbij op zowel de homogeniteit als de regelbaarheid van het licht. Hierdoor hebben we tevens een energiezuinige toepassing voor indoor farming. In het geval de kas gesloten blijft, zijn de teeltomstandigheden namelijk maximaal controleerbaar, kan optimaal worden ingespeeld op de plantbehoeften en benut je daarbij wel het licht en de warmte van de zon.

Heb je het gesprek met Lotte van Rijn van Certhon gemist? Luister het dan hier terug:

 

Bron:

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...