Luister live

Tips: hoe geef je het best feedback aan collega's?

We worstelen allemaal weleens met de vraag hoe we het best feedback kunnen geven aan een collega. Hoe zorg je ervoor dat je niet te bot overkomt, maar je wel je punt duidelijk maakt? En natuurlijk is feedback ontvangen, zonder op je teentjes getrapt te zijn, k nog een puntje van aandacht. NU.nl geeft enkele tips waarmee je op een positieve manier zegt waar het op staat.

Online zijn massa's cursussen feedback geven te vinden. Toch wordt in het bedrijfsleven niet heel veel feedback gegeven, constateert Elsbeth Tramper, organisatiepsycholoog en teamcoach bij Drietact. "In de sportwereld zie je dat sporters iedere dag feedback krijgen van hun coach. In het bedrijfsleven gaat dat proces veel langzamer", legt ze uit. "Maar stel je voor dat een sporter pas een week later, of zelfs nog later, te horen krijgt wat anders moet."

Dat er te weinig feedback wordt gegeven, heeft er volgens Tramper mee te maken dat er niet altijd een open cultuur is op de werkvloer. "Terwijl veel bedrijven dat wel willen." Ook Lilian Woltering, trainer in zakelijke omgangsvormen, merkt dat mensen collega's minder makkelijker feedback geven. "Dat is eenvoudiger met mensen die dicht bij je staan, zoals je familie. Op de werkvloer is het ingewikkelder."

Maar hoe geef je dan toch goede feedback? Lees de tips hier.

Bron: NU.nl

Deel artikel